Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / земјоделска механизација / редосеалки
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

МОДЕЛ

ЖС-200

ЖС-252

ЖС-300 СУПЕР

ЖС-300 СПЕЦИЈАЛ

Тежина (кгр)

274

500

530

580

Потребна снага на трактор (КС)

25

30

40

40

Зафатнина на сандук (т)

0.4

0.5

0.6

0.6

Должина (м)

1.7

1.7

1.7

1.7

Ширина (м)

2.0

2.5

3

3

Висина (м)

1.3

1.3

1.3

1.3

Број на редови

17

23

25

31

Растојание помеѓу редовите (см)

12

12

12

10