Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / DEUTZ FAHR / AGROLUX 4.80E
технички карактеристики

AGROLUX 50

AGROLUX 60

AGROLUX 70

AGROLUX 4.80

Верзија

2WD/4WD

2WD/4WD

2WD/4WD

2WD/4WD

Мотор

1000.3 w TIER I

1000.3 w TIER I

1000.3 w TIER I

1000.3 w TIER I

Цилиндри/Поставеност no./cm3

3/3000

3/3000

3/3000

4/4000

Аспирација

Природна

Пиродна

Турбо

Природна

Макс.хомологирана енергија (2000/25/СЕ) HP/kW

45/33

55/40,5

67/49,3

73/53,7

Макс.хомологирана енергија (ECE R24.03) HP/kW

41,7/30,7

52/38,5

64/47

70/51,5

Номинална брзина на мотор rpm

2200

2200

2350

2350

Макс. вртежи/ брзина на мотор Nm/rpm

169,9/1400

185,4/1400

261/1400

270/1400

Разладување

течно-масло

Контрола на мотор

механичка

Прочистувач на воздух

течна или сува со дупли елементи и циклонски предфилтер

Капацитет на резервоар

70

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА (СО ЗАДНИ ГУМИ)

16.9R28

16.9R28

16.9R28

16.9R30

Макс. должина без гранични рамки mm

3315

3315

3315

3445

Мин.-макс. прегледност

1969/2269

1985/2285

1985/2285

1838/2325

Макс.висина до мотор mm

1506

1506

1506

1560

Максимална висина кај волан mm

1544

1544

1544

1600

Основа на тркала mm

2037/1975

2037/1975

2037/1975

2167/2105

Предно тркало макс mm.

1740/1750

1740/1750

1740/1750

1780/1750

Задни тркала мин.-макс.

1840

1840

1840

1902

Минимум радиус на управување без закочување mm

3550/3700

3550/3700

3550/3700

3550/3700

Тежина со заштитна рамка kg

2160/2420

2160/2420

2160/2420

2560/2820

ТРАНСМИСИЈА

Менувач

механички

механички менувач,4 синхронизирани брзини 3 брзински ранга

12 напред + 3 назад

Макс. брзина

30 км/ч

Заден диференцијален заклучувач

механички

Shuttle

mechanical shuttle