Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / COMMANDO 403 453 503 603
технички карактеристики

403

453

503

603

Верзија

2WD

2WD

2WD | 4WD

2WD | 4WD

МОТОР САМЕ

1000.3W

1000.3W

1000.3W

1000.3W

Зафтнина / цилиндри бр/см3

3/3000

Макс.хомолог.снага КС/КВ

40/29.5

45/33

50/37

55/40.5

Номинален број на вртежи врт

2200

2200

2350

2350

Макс. вртежен момент НМ

145

145

234

234

Ладење

водено

Пречистувач на воздух

сув преќистувач со пред филтер

Ауспух

вертикален

Капацитет на резервоар за гориво л

56

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНИ (со задни гуми)

12.4Р28

13.6Р28

13.6Р28

16.9Р28

Макс.должина со задни полуги мм

3152

3175

3202

3225

Мин-макс ширина мм

1645/2045

1670/2110

1685/2125

1822/2336

Макс.висина до поклопец на мотор мм

1355

1355

1355

1355

Макс.висина до управувач мм

1505

1505

1505

1505

Клиренс мм

390

390

390 | 335

440 | 335

Меѓуосовинско растојание мм

2045

2045

2045

2045

Траг на предни тркала-макс мм

1530

1530

1530 | 1740

1530 | 1740

Траг на задни тркала-макс мм

1700

1700

1800

1800

Минимален радиус на вртење мм

3550

3550

3550 | 3700

3550 | 3700

Тежина кг

1880

1880

1940 | 2150

2090 | 2300

ТРАНСМИСИЈА

Спојка на менувач

механичка

Менувач

8 напред + 2 назад (опција 12 напред + 3 назад синхронизиран)

Макс.брзина км/час

30

Блокада на заден диференцијал

механичка

Подмачкување

под притисок

КОЧНИЦИ И УПРАВУВАЧ

Систем на кочење

дискови потпоени во масло, на задни тркала, хидростатски управуван

Рачна кочница

независна

Управувач

хидростатски

Агол на вртење 2WD/4WD

70/55

ПРЕДНА ОСОВИНА

Вклучување

механичко

Блокада на преден диференцијал

механичко вклучување

П.Т.О

Спојка

сув тип

Брзина врт

540

Вклучување

механичко, независно

ХИДРАУЛИКА

Заден подигнувач на полуги

механички

Макс. капацитет на подигање кг

1500

Капацитет на Хид. пумпи л/мин

33

Дополнителни хидр.излези

2/4

Затегнувачи на полуги

механички

УПРАВУВАЧКА ПОЗИЦИЈА

Команди на брзини

странични

Инструменти

аналогни

Возачко седиште

механичко подесување