Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / мотокултиватори / LABINPROGRES / SPECIJAL GREEN
технички карактеристики

МОТОР

4 -тактен бензински или дизел 4.9 -6.5 kW, 3600 r/min, воздушно ладење

СТАРТЕР

раченм автоматски или со помош на електропридвижувач

СПОЈКА

конусна, сува со команда на рачка

МЕНУВАЧ

4 брзини (3 за возење напред, 1 за возење наназад и тоа во двете насоки)

ВРАТИЛО НА ТРКАЛА

едноделно со можност за деблокирање на тркалата преку полуга, со диференцијал и уред за деблокирање кое е можно да се вклучи со помош на полуга на рачките за управување

ПОГОН

1 независна брзина - број на вртежи 790 r/min, профил на вратила 20 x 17 DIN 5482

РАЧКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ

се подесуваат по висина и се ротираат за 180 степени

ТРКАЛА

со гумин 5.00x10"

СИГУРНОСЕН УРЕД

MOTOR-STOP моментално исклучување на моторот, спреќувајки секаква можност за незгода доколку рачките за управување избегаат од рацете на корисникот. Полуга која спречува уклучување на движење наназад кога е укључено вратилото за погон на тркалата

ПРИКЛУЧОЦИ

копачка, плугови, приклучок за плуг, коса, влечна приколица, подвозник за копачка, снежна фреза, прскалица

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

проширувачи, зетегнувачи