Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / LABINPROGRES / TUBER 40/50
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

МОТОР

Lombardini

Yanmar

Тип

LDW1603 - дизел

3TNV88 - дизел

Моќност

28.7 / 39

26 / 35.4

Број на цилиндри

3

Работна зафатнина (cmi)

1649

1642

Број на вртежи (r/min)

2800

Макс. Врт. Момент (Nm / r/min)

113@1600

103.9@1680

Ладење

Водено

Филтер за воздух

Сув

Резервоар за гориво (l)

28

Проток на хидрауличната пумпа (l/min)

2 пумпи: Вртење на воланот = 16.2, Подигнувач на приклучокот = 39.2

2 пумпи: Вртење на воланот = 16.8, Подигнувач на приклучокот = 25

ТРАНСМИСИЈА

Пренос на снагата

На сите 4 тркала

Спојка

Сува, двостепена, 2 диска (излезно пог. вратило + менувач), контролирана со пеадала

Менувач

8 за возење напред + 2 за возење назад

Диференцијал

На двете осовини, Заден со можност за мех. блокирање преку ножната педала и со автоматско исклучување со отпуштање на педалата, предните со вклучување и исклучување преку рачна полуга

Кочници

Диск кочници, преку ножната педала на страничните тркала

Рачна кочница

Со полуга на страничните тркала

Погон (о/мин)

Задно излезно вратило, 2 независни брзини 540/1000, во правец на стрелките на часовникот

Управувачки уред

Хидрауличен - серво

Подигнувач на приклучоците

Хидрауличен, на 3 точки, Сила на подигање: 580кг, Категотија I

Тркала

Предни: 7.50 - 16 Задни: 12.4 - 24

Мин. радиус на вртење (m)

2.80

Макс. брзина

41 km/h

ЕЛЕКТРО ОПРЕМА

Акумулатор

Напон - 12V ; Капацитет 80 - 100 Ah

Стартување на моторот

Електрично палење, електровентил за палење и гасење

Инструменти

Табла, аналогна, со индикатори: мерач на гориво, број на вртежи на моторот, мерач на работни часови, индикатори за температура и контролни лампи

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

A - Макс. должина (mm)

3000

B - Ширина (mm)

1570

C - Висина (mm)

2420

D - Висина на проодност - клиринс (mm)

360

Е - Меѓуосовинско растојание (mm)

1735

F - Траг н тркала (mm)

Предни: 1200; Задни: 1225, 1330, 1425

Тежина (kg)

1660