Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / DORADO CLASSIC 60-70-80-90
технички карактеристики

DORADO3 CLASSIC 60

DORADO3 CLASSIC 70

DORADO3 CLASSIC 80

DORADO3 CLASSIC 90

Верзија

4WD

4WD

4WD

2WD/4WD

Мотор

1000.3 TIER III

1000.3 TIER III

1000.3 TIER III

1000.4 TIER III

Цилиндри/Поставеност no./cm3

3/3000

3/3000

3/3000

4/4000

Аспирација

Turbo

Turbo Intercooler

Turbo Intercooler

Turbo Intercooler

Макс.хомологирана енергија( 2000/25/СЕ) HP/kW

62/46

72/53

82/60

85/62,5

Номинална брзина на мотор rpm

2200

2200

2200

2000

Макс. вртежи Nm

240

265

310

345

Макс. вртежи енергија на мотор rpm

1600

1600

1600

1600

Разладување

течно-масло

Прочистувач на воздух

сув

Контрола на мотор

електронска

Капацитет на резервоар литри

75

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА (СО ЗАДНИ ГУМИ)

380/85 R 30

420/70 R 30

480/70 R 30

480/70 R 30

Макс. должина без гранични рамки mm

3430

3430

3560

3560/3560

Прегледност мин.-макс mm.

1940-2240

1940-2240

2005-2405

2005-2405/2005-2405

Макс.висина до кабина mm

2460

2460

2485

2485/2485

Основа на тркала mm

2100

2100

2230

2280/2230

Предни тркала мин.-макс mm

1460-1760

1460-1760

1450-1850

1350-1440/1450-1850

Задни тркала мин.-макс.mm

1500-1800

1500-1800

1500-1900

1500-1900/1500-1900

Минимален радиус на управување без закочување mm

3730

3900

3900

3570/3900

Тежина со кабина kg

3200

3220

3410

3350/3350

ТРАНСМИСИЈА

Менувач

хидростатичен

Механички менувач , 5 синхронизирани брзини, 2 ранга на брзина

10 напред+ 10 назад

Механички менувач, 5 синхронизирани брзини 3 ранга на брзина

30 напред + 15 назад

Макс. брзина км/ч

40 км/ч

Заден диференцијаелн заклучувач

механички

Shuffle

механичко