Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / ARGON 65-75
технички карактеристики

ARGON 3 65

ARGON 3 75

ARGON 3 80

2WD / 4WD

2WD / 4WD

2WD / 4WD

МОТОР

1000.3 W TE3HRT

1000.3 W TE3HRT

1000.3 W TE3HRT

Цилиндри / Зафатнина бр./cm3

3/3000

3/3000

4/4000

Турбо

Турбо интеркулер

Турбо интеркулер

Максимална хомологирана снага (1000/25/CE) KC/KB

62/46.5

72/54

75/55

Номинална брзина на моторот Врт

2200

Максимална брзина без оптеретување Врт

2350

Лер брзина Врт

750

Максимален вртежен момент при брзина Нм/Врт

240/1600

265/1600

285/1600

Повраток на вртежен момент %

22

18

19

Ладење

водено

Контрола на моторот

механичка

Пречистувач на воздух

сув со сигурносна влошка

Пригушувач

со покриен лонец испод кабина

Капацитет на резервоар за гориво л.

70

ДИМЕНЗИЈА И ТЕЖИНА (со задни гуми)

16.9 Р30

16.9 Р30

Максимална должина без полуги mm

3315

3445

Ширина (мин. - макс.)

1838/2325

1838/2325

Максимална висина до поклопец на мотор mm

2455

2455

Максимална висина со спуштен roll bar mm

1965

1965

Максимална висина до управувач mm

1600

1600

Мин-макс висина до поклопец н мотор mm

1230/1560

1230/1560

Клиренс mm

400

400

Основа на тркала mm

1976

2015

Преден траг на тркала макс mm

1750

1750

Заден траг на тркала (мин-макс) mm

1840

1840

Минимален радиус на свртување mm

3700

3900

Тежина со заштитен рам kg

2800

2900

ТРАНСМИСИЈА

Спојка на менувач

механичка

Shuttle

механички

Механички менувач, 5 синхро брзини во 3 групи

15 напред + 15 назад

Максимална брзина km/h

40

Блокада на заден диференцијал

механичка

Подмачкување

Под притисок