Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / TIGER 60-70-80.4
технички карактеристики

TIGER 50

TIGER 60

TIGER 70

TIGER 80.4

Верзија

2WD/4WD

2WD/4WD

2WD/4WD

2WD/4WD

Мотор

1000.3W TIER I

1000.3W TIER I

1000.3W TIER I

1000.4W TIER I

Цилиндри/Поставеност no./cm3

3/3000

3/3000

3/3000

4/4000

Аспирација

Природна

Природна

Турбо

Природна

Макс. хомологирана енергија (2000/25/СЕ) HP/kW

45/33

55/40,5

67/49,3

73/53,7

Макс.хомологирана енергија(ЕСЕ R24.03) HP/kW

41,7/30,7

52/38,5

64/47

70/51,5

Номинална брзина на мотор rpm

2200

2200

2350

2350

Макс. вртежи/брзина на мотор Nm/rpm

169,9/1400

185,4/1400

2350

2350

Разладување

течно-масло

Контрола на мотор

механичка

Прочистувач на воздух

маслен или сув со дупли елементи и циклонски предфилтер

Капацитет на резервоар литри

70

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА (СО ЗАДНИ ГУМИ)

16.9R28

16.9R28

16.9R28

16.9R30

Макс.должина без гранични рамки mm

3315

3315

3315

3445

Мин.-макс. прегледност mm

1969/2269

1985/2285

1985/2285

1838/2325

Макс.висина до мотор mm

1506

1506

1506

1560

Макс. висина до волан mm

1544

1544

1544

1600

Основа на тркала mm

2037/1975

2037/1975

2037/1975

2167/2105

Предно тркало макс mm

1740/1750

1740/1750

1740/1750

1780/1750

Задно тркало мин.-макс

1840

1840

1840

1902

Минимум радиус на управување без закочување mm

3550/3700

3550/3700

3550/3700

3550/3700

Тежина со заштитна рамка kg

2160/2420

2160/2420

2160/2420

2160/2420

ТРАНСМИСИЈА

Менувач

механички

механички менувач, 4 синхронизирани 3 брзини

12 напред + 3 назад

механички менувач

8 напред + 2 назад

Макс. брзина км/ч

30

Заден диференцијален заклучувач

механички