Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / SOLARIS 35-45-55
технички карактеристики

SOLARIS 35

SOLARIS 45

SOLARIS 55

2WD/4WD

2WD/4WD

2WD/4WD

Мотор

MITSUBISHI EURO III

MITSUBISHI EURO III

MITSUBISHI EURO III

Цилиндри/Зафатнина бр./см 3

4/1500

4/1500

4/1758

Турбо

Турбо

Моќ на моторот (2000/25 /СЕ) KS/kW

39/28.5

43/31,5

51/37

Номинален број на вртежи Врт

3000

3000

3000

Максимален вртежен момент Нм

83

100

122

Максимален вртежен момент при вртежи Врт

1900

2100

2000

Ладење

Водено

Контрола на моторот

Механичка

Филтер за воздух

Сув со пречистувач на прашина

Издуван систем

Со страничен издув по должина на подвозје

Капацитет на резервоар за гориво л.

38 (стандарден) 15 (дополнителен)

ДИМЕНЗИЈА И ТЕЖИНА (СО ЗАДНИ ГУМИ)

320/70 R20

360/70 R24

360/70 R24

Максимална должина без полуги mm

2950

2980

2980

Минимална -максимална ширина mm

1220-1360

1360-1675

1360-1675

Максимална висина до заштитен рам mm

1955

2020

2020

Клиренс mm

345

390

390

Меѓуосовинско растојание mm

1745

1745

1745

Траг на предни тркала mm

970-1120

1040-1315

1040-1315

Траг на задни тркала мин.- макс mm

820-1020

1005-1320

1005-1320

Минимален радиус на свртување mm

2600

2600

2600

Тежина со заштитен рам/кабина kg

1250/1350

1320/1420

1320/1420