Се за Вашата земја
Skip Navigation LinksПОЧЕТНА / трактори / SAME / EXPLORER 85-100-115
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

EXPLORER3 E

85

100

115

Мотор

Издувни гасови

Tier1

Tier 1

Tier 2

Производител

SDF 1000.4 W

SDF 1000.4 WT

SDF 1000.4 WTI

Цилиндри/Капацитет Бр./цц

4/4000

4/4000

4/4000

Природно аспириран

STD

OPT

OPT

Максимална хомологирана сила(ECE R 120) kW/hp

61/83

70.6/96

84.5/115

Максимална брзина на мотор(измерена) рпм

1,400-1,600

1,400-1,700

1,400-1,800

Максимум вртежи (Нм)

257

342

396

Механичка контрола на моторот

STD

STD

STD

Циклонски пред-филтер

STD

STD

STD

Течност за ладење

STD

STD

STD

Долен придушувач со вертикален излез

STD

STD

STD

Капацитет на резервоарот литри

150

150

150

Биодизел гориво %

B100

B100

B100

МЕХАНИЧКИ СОСТАВ

Синхронизирано

.

.

.

Број на брзини бр.

12+12

12+12

12+12

Број на брзини со супергрипер запци бр.

20+20

20+20

20+20

Минимална/максимална брзина со суперкрипер забец км/ч

1.85/0.20

2.01/0.22

2.01/0.22

Максимална брзина км/ч

30/40

30/40

30/40

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Стандардни дупли гуми

420/85R30"

420/85R30"

420/85R30"

Максимална должина мм

3,850

3,850

3,990

Максимална должина со rear linkage мм

4060

4,150

4,150

Прегледност (мин.-макс.) мм)

2,050-2,458

2,050-2,458

2,050-2,458

Основа на воланот (4WD/2W D) мм

2310/2290

2310/2290

2340/2320

Преден багажник (мин.макс.) 2WD мм

1,600-2,100

1,600-2,100

1,600-2,100

Преден багажник (мин.макс.) 4WD мм

1,630-2,030

1,630-2,030

1,630-2,030

Заден багажник (мин.макс.) мм

1602-2002

1602-2002

1602-2002

Максимална брзина кај ROPS мм

2,710

2,790

2,790

Максимална висина со кабина

2,740

2,790

2,790

Тежина со ROPS (4WD/2WD) кг

3760/3120

4120/3540

4120/3540

Тежина со кабина (4WD/2WD) кг

4100/3260

4460/3680

4660/3680

Максимален капацитет на полнење кг

6100/4800

6100/4800

7200/5300